неделя, 8 август 2010 г.

Здравословното отслабване – Къде греша?

Много жени смятат, че е достатъчно да започнат диета за да загубят част от килограмите си. Не, не е. Да започнат правилната диета обаче, е една чудесна първа стъпка в стремежа да стопят малко излишни мазнини. Тук събрахме най-често срещаните решки, които правим с надеждата най-после да влезем в любимите си дънки.

Калориите
Трудно е да се влезе в рамката на необходимите за деня калории, без да ги превишим, ако не сме ги изчислили предварително. За щастие в интернет има безброй много калкулатори и таблици, които ни улесняват да направим тези изчисления. Не забравяйте, че и най-диетичните храни и напитки съдържат определено количество калории. Опитайте се да оранизирате менюто си за деня, съобразено с вашата диета и необходимия дневен прием калории.

Гладът
Доказано е, че гладът не само не помага, но и много ви пречи да се справите с излишните килограми. Не забравяйте, че след продължителен глад дори и малки количества храна се натрупват в организма ви под формата на мазнини. Старайте се да се храните колкото е възможно по-често. Това ви помага с по-малки количества храна и без стрес за оранизма ви да следвате вашия план.

Забранените продукти
Ограничавайки цяла група храни вие лишавате оранизма си от важни елементи. Ежедневното ви меню трябва да съдържа белтъци, мазнини и въглехидрати в балансирано съотношение. Не е трудно да замените една храна съдържаща въглехидрати с друга, но в никакъв случай не изключвайте цяла група.

Вегетарианстното
Заблуда е, че отказът от продукти от животински произход помага на отслабването. Месото и млечните продукти са боати на белтъци, а те са необходими на оранизма. Освен това ограничавайки месото в менюто си ние го заместваме с хляб и хлебни изделия, а те са висококалорични. Най-добър съвет какви храни да ограничите и до колко може да ви даде специалист.


Еднообразието
Независимо от това дали имате любими храни или сте си съставили идеалното меню съобразено с вашите нужди, ако приемате едни и същи храни всеки ден рано или късно ще ви стане досадно. В резултат на това или ще се откажете от любимата диета или ще започнете все по-често да гладувате. За да избенете това се постарайте да разнообразите вашето меню, като не повтаряте една и съща храна повече от два пъти в седмицата.

Отхвърляне на мазнините
Забележителен начин да свалите килограми е диета с ниско съдържание на мазнини. Но изследванията показват, че здравословните, мононенаситени мазнини, които се съдържат в авокадото, зехтина, сьомга и ядки, в съчетание с богати на фибри и протеини храни, както и постни ще даде доста по-впечатляващи резултати. И благодарение на това ще чувствате по-продължителна ситост.

Липсата на организираност
Ако сте решили да се храните здравословно, да отслабнете и продължително време да се радвате на този резултат трябва да изберете най-добрия за вас начин, да съставите дълосрочен план и да го следвайте. Пазарувайте само здравословни продукти, отделете достатъчно време за готвене, набавете си достатъчно диетични кулинарни рецепти и не разчитайте, че готвача в любимия ви ресторант следва вашата диета.
http://sexstory-sisi.blogspot.com/http://healtlove.blogspot.com/http://popularlyricss.blogspot.com/http://zdravoslovnoxranene.blogspotcom/http://klukarski.blogspot.com/http://lusiantonova.blogspot.cm/http://kulinaren.blogspot.com/http://www.tekstove.co.cc/http://www.zdraveikrasota.co.cc/

Няма коментари:

Публикуване на коментар