понеделник, 9 август 2010 г.

Храните, които помагат да отслабнем

Доказано е, че някой храни и хранителни продукти помагат за изгарянето на излишните мазнини в нашето тяло. Тук ви представяме някой от тях.
Грейпфрут
Грейпфрутът намалява нивото на инсулина, което ни помага да загубим част от апетита си. Редовното приемане на този плод може да ни помогне да загубим около 2 килограма излишно тегло за 2 седмици. Сока от грейпфрут може да смесвате със сок от други цитрусови плодове (портокал, лимон) които укрепват имунната ни система и прочистват оранизма.
Зелен чай
Освен, че предпазва от сърдечно съдови заболявания, редовното приемане на зелен чай влияе благоприятно на метаболизма. Освен това повреме на летните горещини топлия зелен чай регулира топлообмена.
Пикантна храна
Пикантните подправки, с известни изключения (чипс или пикантна пържена храна) помагат за изарянето на излишните мазнини. Те те помагат на организма да се поти, а също и увеличават сърдечния ритъм с което помаат на ускоряването на метаболизма в нашето тяло.
Обезмаслени млечни продукти
Те доставят на нашето тяло калций, а също и увеличават образуването на витамин D. Блаодарение на това клетките ни изгарят повече мазнини. Специалисти диетолози препоръчват задължително в менюто ни да присъстват обезмаслени млечни продукти.
Вода
Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до намаляване на нивото на глюкозата в кръвта, до отпадналост и виене на свят. С някой течносто обаче трябва да бъдете особено внимателни. Една голяма чаша бяло вино например съдържа 180 калории, а голяма чаша кафе с мляко – 260, бирата предизвиква обезводняване, а силното кафе претоварва кръвоносните съдове.

Канела
Въпреки, че канелата има сладък вкус приемането на канела по време на всяко хранене помаа за усвояването на захартаи понижава нивото и в кръвта. Известно е, че повишената кръвна захар подпомаа образуването на мастни наслоения.

Белтъчини
Усвояването на белтъчините е свързано с изарянето на много повече калорий от колкото усвояването на мазнините и въглехидратите. Освен това чистите белтъчини намаляват апетита. Приемайки достатъчно количество белтъчини вие не губите от мускулната си тъкан, а също не омеква вашата кожа. Най-добри източници на протеин са пилешките гърди, рибата, яйчният белтък и пуешкото месо.
http://sexstory-sisi.blogspot.com/http://healtlove.blogspot.com/http://popularlyricss.blogspot.com/http://zdravoslovnoxranene.blogspotcom/http://klukarski.blogspot.com/http://lusiantonova.blogspot.cm/http://kulinaren.blogspot.com/http://www.tekstove.co.cc/http://www.zdraveikrasota.co.cc/

Няма коментари:

Публикуване на коментар